Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Historiskt mycket biogas i fordonsgasen

  Foto: Energigas Sverige

  Andelen biogas ligger nu på 73 procent. Men branschen oroas av att viktiga initiativ och signaler från regeringen dröjer.

  Fordonsgas är samlingsnamnet för förnyelsebar biogas och fossil naturgas. Biogasandelen i den sålda fordonsgasen i Sverige låg under första halvåret 2015 på 73 procent. Det är en historiskt hög nivå, skriver branschorganisationen Energigas Sverige i ett pressmeddelande.

  – Vår höga andel biogas gör oss till ett föredöme i världen och visar att den gröna omställningen är fullt möjlig. Samtidigt är det oroande att ökningstakten i försäljningen av fordonsgas nu minskar. Regeringen måste nu snabbt ge besked om fortsatt skattebefrielse på biogasen och förlängning av det nedsatta förmånsvärdet när man väljer gasbil som tjänstebil, säger Anders Mathiasson, vd Energigas Sverige, i pressmeddelandet.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.