Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Indiens nya klimatmål: Nettonoll 2070

  Parlamentet i New Delhi har godkänt en ny klimatplan som slår fast löftena från COP26 i november.

  Hälften av energiproduktionen ska vara fossilfri 2030 och till 2070 ska Indien nå nettonollutsläpp, rapporterar Climate Home News.

  Planen är en välkommen uppdatering från världens tredje största utsläppsnation, vars tidigare mål klassats som ”gravt otillräckliga” av Climate Action Tracker.

  Indien är fortfarande väldigt beroende av kol – bara 40 procent av landets energi är fossilfri, främst genom vatten- och kärnkraft. Trots visst fortsatt kolstöd har regeringen ändå fått beröm för skärpta klimatambitionerna de senaste åren, bland annat genom att rikta två tredjedelar av stödpaketen under covid mot grön återhämtning.

  Det behövs, inte minst med tanke på att Indien är ett av de länder som drabbas hårdast av klimatkrisen. I våras utsattes Indien av den mest intensiva och utbredda extremhettan landet någonsin upplevt, med temperaturrekord på över 40 grader.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!