Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Investeringsboom för svensk vindkraft

  vindkraft Foto: Jorchr

  Det görs rekordinvesteringar i svensk vindenergi. Inom bara fyra år kan produktionen ha fördubblats. 

  Med ny teknik och större vindkraftverk rusar utländska investerare till den svenska energimarknaden. Det visar en ny utredning av branschorganisationen Svensk Vindenergi.

  – Bara sedan i somras har investeringarna ökat med över tio miljarder kronor, säger Charlotte Unger Larson, som är vd för branschorganisationen Svensk Vindenergi, till SVT Nyheter.

  Redan till 2022 kan produktionen fördubblats från dagens nivå. Beräkningarna från Svensk Vindenergi ligger i linje med Energimyndighetens prognos, som visar att förnybara energikällor om fyra år kommer ge ungefär lika mycket el som kärnkraften.

  Det innebär också att Sveriges elförsörjning inte kommer påverkas av stängningen av de två Ringhals-reaktorerna. Snarare kommer landet få ett ökat elöverskott, menar Energimyndigheten.


  Supermiljöbloggen driver på för förnybar energiförsörjning. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla hemsidan och vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Swisha en slant till 123 270 12 33 för att stötta vårt arbete.

  >>Läs mer om vad vi vill göra här

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.