Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Japan fortsätter slakta valar i ”vetenskapens” namn

  Japan planerar att återuppta valjakt i Antarktis under 2015. Detta trots att kommersiell valjakt är förbjuden, och Tokyo inte har kunnat bevisa att jakten skulle fylla något forskningssyfte.

  International Whaling Commission (IWC) har under flera år kritiserat Japan för olaglig valjakt. Enligt den nuvarande fångstplanen ska 3996 vikvalar slaktas mellan 2015 och 2027.

  Antalet är en tredjedel av vad som var planerat från början. Att fångsten minskar beror på minskad efterfrågan på valkött i Japan. Aktionsgrupper som Sea Shepherd, som arbetar mot valjakt och illegalt fiske, bidrar också till att jakten minskar.

  Eftersom efterfrågan på valkött inte är så stor att jakten lönar sig, så lägger Japan stora mängder skattepengar på att bevara traditionen med valjakt. Om Japan inte kan bevisa att valfångsten har ett vetenskapligt syfte, så är den olaglig enligt internationell rätt.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!