Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Johan Rockström blir sommarvärd i P1 – ”Alla måste och kan bli planet­skötare”

  Foto: M. Axelsson/Azote

  I dag presenterades listan över årets sommarpratare.

  Johan Rockström, professor i miljövetenskap vid Stockholms universitet och chef för Stockholm Resilience Centre, blir den ende sommarvärden i år med tydligt miljöfokus. Den 12 juli är det dags, och på Sveriges radios hemsida ges en ledtråd om vad programmet kommer handla om. Här säger Johan Rockström:

  – Vi är nu i ett helt nytt läge! Vi har blivit en stor värld på en liten planet. Mitt Sommar är berättelsen om en hållbar framtid på vår lilla planet, och att vi alla måste och kan bli Planet­skötare. Sen kommer jag berätta om hur jag höll på att förstöra det svenska ordförande­skapet i EU, hur jag blev räddad av 12-åringar på den afrikanska savannen, och att framtiden är ljus mitt i allt miljömörker.

  I förrgår höll Johan Rockström inledningsanförandet under konferensen EAT Stockholm Food Forum, som kan ses här.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.