Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Kärnkraftsbolaget: Vi har brustit i säkerhetsarbetet

  OKG:s VD Johan Svenningsson erkänner nu i ett pressmeddelande att företaget har brustit i säkerhetsarbetet. 

  Bild: Jean Louise Zimmermann 

  OKG:s reaktorer i Oskarshamn placerades alla under särskild tillsyn av strålsäkerhetsmyndigheten i vintras, efter en rad säkerhetsbrister. Bland annat hade reservdeislarna inte servats korrekt på över 40 år och reservkraftssystemen överlag hade problem skriver Ny Teknik. Problemen är de senaste i en rad som har drabbat de svenska kärnkraftverken de senaste åren, den mest kända är förmodligen branden i Ringhals som orsakades av en kvarglömd dammsugare. Kritiken ifrån strålsäkerhetsmyndigheten har varit hård mot säkerhetsarbetet vid de flesta av de svenska reaktorerna, så det får ses som glädjande att även personer inom kärnkraftsbranschen nu säger sig ta till sig av kritiken. Välkommen till verkligheten Johan Svenningsson hälsar vi på SMB!

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.