Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Köttkonsumtionen skapar problem för reningsverken

  Köttkonsumtion leder till mer kväve i avloppsvattnet. Nu satsar man 360 miljoner kronor på att bygga en kvävereningsanläggning i Göteborg, rapporterar Ekot
  På Ryaverket i Göteborg genererar varje person runt 15 procent mer kväve jämfört med i början av 90-talet, och enligt Susanne Tumlin som är utvecklingsingengör på Gryaab i Göteborg är det köttätandet som är den huvudsakliga anledningen. De ville undersöka om det var industrin eller andra samhällsförhållanden som låg bakom, och undersökningarna visade att bostadsområdena hade ökat med 20-25 procent.

   Det verkar som att det är köttätandet, för det har ökat så himla mycket och är så tydligt, säger Tumlin.

  Reningsverken behöver ta hand om kvävet från köttkonsumtionen så att det inte rinner ut i haven och sjöarna och bidrar till övergödningen. Köttkonsumtionen kan nu ge ökade kostnader för kommuner som behöver förnya sina reningsverk för att kunna hantera kvävet.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.