(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.

Köttkonsumtionen skapar problem för reningsverken

Foto: Joxemai
Köttkonsumtion leder till mer kväve i avloppsvattnet. Nu satsar man 360 miljoner kronor på att bygga en kvävereningsanläggning i Göteborg, rapporterar Ekot
På Ryaverket i Göteborg genererar varje person runt 15 procent mer kväve jämfört med i början av 90-talet, och enligt Susanne Tumlin som är utvecklingsingengör på Gryaab i Göteborg är det köttätandet som är den huvudsakliga anledningen. De ville undersöka om det var industrin eller andra samhällsförhållanden som låg bakom, och undersökningarna visade att bostadsområdena hade ökat med 20-25 procent.

 Det verkar som att det är köttätandet, för det har ökat så himla mycket och är så tydligt, säger Tumlin.

Reningsverken behöver ta hand om kvävet från köttkonsumtionen så att det inte rinner ut i haven och sjöarna och bidrar till övergödningen. Köttkonsumtionen kan nu ge ökade kostnader för kommuner som behöver förnya sina reningsverk för att kunna hantera kvävet.

SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

Läs vad vi vill göra
Tipsa!

Tipsa oss

Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.





    SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

    Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

    Läs vad vi vill göra
    Du kan nu spara nyheter!

    Lägg till något för att läsa senare eller att kunna återkomma till.

    OBS! De sparas endast i den här webbläsaren.