Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Laddbara bilar allt poulärare

  De allra flesta bilarna som tillverkas efter 2035 ska gå på el inom EU Foto: GoranH / Pixabay

  Det förutspåddes att 2022 skulle bli elbilens år med en total försäljning på runt 34 procent. Den prognosen verkar hålla, då hela 56,1 procent av nybilregistreringen nu i mars bestod av laddbara fordon. 

  Det är Vroom, ett företag som erbjuder data om fordonsbranschen, som rapporterar om uppgången av nyregistrerade laddbara fordon. Av de laddbara fordonen var 32,2 procent rena elbilar och 24 procent bilar med laddhybridteknik. I mars 2021 stod de laddbara bilarna för endast 36,1 procent av nyregistreringarna.

  Om man dessutom endast jämför antal nybilsregistrerade elbilar mars 2021 med mars 2022 har det skett en ökning med hela 252 procent. De mest populära elbilsmärkena i mars 2022 var Tesla (25,8 procent), Kia (12 procent) och Volkswagen (11,8 procent). Dock består fortfarande endast sex procent av den totala fordonsflottan i Sverige av elbilar.   

  Enligt statistik från Elbilsstatistik.se är laddbara fordon mest populära i storstadsregionerna. Detta trots att undersökningar visar att det är människor på landsbygden som har mest att vinna på att ha elbil. 

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.