Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Länder i samarbete för att stoppa illegal tigerhandel

  Foto: Malcolm

  Nytt samarbete mellan länder för att stoppa den illegala handeln med tigrar är ett steg i rätt riktning för den alltjämt minskande populationen av tigrar. 

  13 länder har skapat ett nätverk för att bekämpa illegal handel med tigerdelar. Samarbetet kom till efter en femdagarskonferens om tigerjakt, där både experter och företrädare från regeringar och brottsbekämpande myndigheter deltog.

  Efter årtionden av handel med tigrar och habitatförstörelse finns det idag endast runt 2 500 vilda tigrar kvar i världen enligt Internationella Naturvårdsunionen.

  David Larson på WWF:s Tiger Alive Initiative menar, enligt Discovery, att nätverket kan hjälpa länderna i kampen mot den illegala handeln.

  Det kan hjälpa länderna att kommunicera bättre med varandra, bygga upp förtroende och fördjupa samarbetet för att vinna kampen mot tjuvjägarna. Asiatiska regeringar måste erkänna att vi är mitt i en tjuvjakts-kris och att den måste stoppas.

  Tjuvjägarna är framförallt ute efter tigrarnas ben som används i traditionell kinesisk medicin. Även tigrarnas päls, som kan vara värd upp till 16 000 dollar på svarta marknaden och tigrarnas könsorgan, vilka tros ha potenshöjande effekt för män, är åtråvärda handelsvaror för tjuvjägarna.

  Supermiljöbloggen har tidigare skrivit mycket utförligt om den illegala tjuvjakten och om hur viktiga rovdjuren är för ekosystemet.

   

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.