Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng

  I samband med Nobelprisutdelningen den 10 december manifesterar Extinction Rebellion-anslutna mammor, pappor, forskare och hälso- och sjukvårdspersonal för klimatet. Syftet är att uppmana beslutsfattare att ta vetenskapen på allvar. 

  Det är Rebellmammorna, Rebellpapporna, Scientist Rebellion samt hälso- och sjukvårdspersonal inom Extinction Rebellion som står bakom manifestationen. Klockan 15-16 den 10 december, under Nobelprisutdelningen på Konserthuset i Stockholm, sätter sig representanterna ner för att visa sin ståndpunkt. 

   Vi vill uppmana alla beslutsfattare att ta steget från att mingla på tjusiga fester till att ta vetenskapen på allvar genom att använda den och låta fakta och kunskap genomsyra beslut som är avgörande för hela vår framtid.

  Terese Nilsson, trebarnsmamma, läkare och aktiv i Rebellmammorna och hälso-och sjukvårdspersonal för XR.

  Under Nobelprisutdelningen är Sverige i internationellt rampljus. Formellt är det vetenskapen som ska firas, men i praktiken hamnar fokus på kungligheter och klänningar, menar arrangörerna av manifestationen.

   Det blir pinsamt att utge sig för att fira vetenskapen om man samtidigt ignorerar dess budskap.

  Jeannette Eggers, rebellmamma och forskare aktiv i Scientist Rebellion.

  Man skickar också ett riktat budskap till statsminister Ulf Kristersson: att sluta frottera sig med kändisar och istället börja lyssna på forskarnas budskap och agera i enlighet med rådande planetära nödläge.

  Extinction Rebellion har dessutom publicerat ett pressmeddelande där man utmanar Nobelpristagarna. Budskapet är ”Du som har förmånen att veta, har plikten att agera”. I ett brev som skickats ut till årets pristagare uppmanas dessa att använda sin plattform för att uppmana till kraftsamling för klimatet.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.