Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Miljöaktivister isolerade i extrem kyla – får stöd av världskändisar

  Greenpeace uttrycker stark oro för hur de 28 aktivister och två journalister som sitter häktade i Ryssland blir behandlade. Vissa sitter i isoleringscell 23 timmar om dygnet, andra är utlämnade åt den arktiska kölden.

  Aktivisterna, som ska åtalas som pirater, är utspridda över flera fängelser i väntan på rättegång. Fängelserna ligger i anknytning till hamnstaden Murmarsk i nord-västra Ryssland, i själva Arktis, rapporterar The Guardian.

  Under helgen har manifestationer hållits över hela världen till stöd för aktivisterna. I London fick protesterna draghjälp av skådisen Jude Law och Blur-sångaren Damian Aldbarn, musikern Paul Simonon från The Clash och designern Vivienne Westwood. Law och Aldbarn är nära vänner med Frank Hewetson, en av de anhållna.

  – Jag är bara ett ansikte och en kropp i en massa som visar sitt stöd, säger Jude Law. Det avskräckte inte aktivisterna att de kunde åka fast, men det är skrattretande att de åtalas som pirater och riskerar 15 års fängelse.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.