Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Miljöfrågan allt viktigare för väljarna

  Foto: (Public domain)

  Miljöfrågan blir allt viktigare för svenska väljare inför höstens val. 17 procent uppger att det är den viktigaste frågan.
  I EU-valet var miljöfrågan den viktigaste för väljarna. När det gäller riksdagsvalet stiger frågans popularitet. Just nu är miljöfrågan på fjärde plats och slås bara av frågorna ”sjukvården”, ”Arbetslöshet, sysselsättning, arbetsmarknad” och ”Skola och utbildning”.
  I en undersökning som IPSOS gjort på uppdrag av DN visar det sig att svenska väljare bryr sig allt mer om miljöfrågan när de ska bestämma sig för hur de ska rösta. Detta kan ge en skjuts till Miljöpartiet, det parti som flest väljare har störst förtroende för i miljöfrågor. Undersökningen visar att fler än sex av tio väljare tycker att de har den bästa miljöpolitiken. Motsvarande siffra för andra bästa parti, Centerpartiet, är åtta procent.
  David Ahlin på IPSOS säger till DN:

  Det är 17 procent av väljarna som tycker att miljön är den viktigaste samhällsfrågan just nu. Hela undersökningen gjordes efter EU-valet, så det är möjligt att det finns en viss EU-valseffekt, men jag tolkar resultatet som att det i huvudsak handlar om att miljöfrågan har värderats upp av väljarna.

   

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.