Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Miljöpartiet vill ha skatt på ”fulkött”

  Foto: Pressbild, Miljöpartiet

  Miljöpartiet vill beskatta billigt importerat kött som överanvänt antibiotika på friska djur. 
  Isabella Lövin säger att hon inte vill ha en ojämn konkurrens, där svenska bönder får slåss mot billigt producerat kött.
  – Svenska bönder som kämpar för bra djurhållning ska inte behöva slåss mot importerat kött med helt andra regler, sa Isabella Lövin på en pressträff tidigare idag.
  Förslaget är en del av det valmanifest som kongressen ska besluta om i slutet av maj, och sägs vara en prioriterad valfråga.
  ”Skatten ska utformas så att den inte innebär någon extra kostnad eller administration för de bönder som använder antibiotika ansvarsfullt för att behandla sjuka djur. Friska djur behöver inte antibiotika, sjuka djur har rätt till antibiotika!”, står det på partiets facebooksida.
  Supermiljöbloggen undersöker vidare hur skatten ska se ut. Texten kan uppdateras.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.