(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.

MP och V först att komma med miljölöften inför EU-valet

Foto: © European Union 2014 - European Parliament

Världsnaturfonden har dragit igång ett upprop för att ta reda på vad politikerna som ställer upp i EU-valet den 25 maj tycker i viktiga miljöfrågor.
Enligt WWF kommer runt 80 procent av alla de lagar som rör miljön från EU:s olika institutioner. De 20 svenska och 731 övriga ledamöter som röstas in i parlamentet i slutet av maj kommer därför få mycket att säga till om de kommande fem åren.
För att få reda på hur kandidaterna till valet ställer sig till olika frågor har WWF valt att komma med en utmaning. Det handlar dels om huruvida politikerna ställer sig bakom krav som WWF formulerat, frågor som rör exempelvis klimatet, biologisk mångfald, fiske, jordbruk eller hållbar konsumtion. Men politikerna får även fylla i om de har några ytterligare miljölöften att komma med.
Uppropet lanserades runt om i EU under fredagen och först av de svenska kandidaterna att komma med miljölöften var Isabella Lövin (MP), Mikael Gustavsson (V) och Malin Björk (V).
Lövin har valt att lägga till följande löfte:

Arbeta för att skydda haven på internationellt vatten inklusive Arktis.

Gustavsson har följande löfte:

Jämställda och jämlika samhällen har större chans att klara av stora utmaningar som exempelvis klimatförändringarna. Det räcker inte att arbeta med gröna arbeten och innovation, ett helt nytt tänk kring samhället behövs. Vi kräver en balans mellan genus, ekologi och ekonomi.

Vilka av WWF:s krav politikerna skrev under på kan man se här.

SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

Läs vad vi vill göra
Tipsa!

Tipsa oss

Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

Läs vad vi vill göra
Du kan nu spara nyheter!

Lägg till något för att läsa senare eller att kunna återkomma till.

OBS! De sparas endast i den här webbläsaren.