Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  MP och V först att komma med miljölöften inför EU-valet

  Foto: © European Union 2014 - European Parliament

  Världsnaturfonden har dragit igång ett upprop för att ta reda på vad politikerna som ställer upp i EU-valet den 25 maj tycker i viktiga miljöfrågor.
  Enligt WWF kommer runt 80 procent av alla de lagar som rör miljön från EU:s olika institutioner. De 20 svenska och 731 övriga ledamöter som röstas in i parlamentet i slutet av maj kommer därför få mycket att säga till om de kommande fem åren.
  För att få reda på hur kandidaterna till valet ställer sig till olika frågor har WWF valt att komma med en utmaning. Det handlar dels om huruvida politikerna ställer sig bakom krav som WWF formulerat, frågor som rör exempelvis klimatet, biologisk mångfald, fiske, jordbruk eller hållbar konsumtion. Men politikerna får även fylla i om de har några ytterligare miljölöften att komma med.
  Uppropet lanserades runt om i EU under fredagen och först av de svenska kandidaterna att komma med miljölöften var Isabella Lövin (MP), Mikael Gustavsson (V) och Malin Björk (V).
  Lövin har valt att lägga till följande löfte:

  Arbeta för att skydda haven på internationellt vatten inklusive Arktis.

  Gustavsson har följande löfte:

  Jämställda och jämlika samhällen har större chans att klara av stora utmaningar som exempelvis klimatförändringarna. Det räcker inte att arbeta med gröna arbeten och innovation, ett helt nytt tänk kring samhället behövs. Vi kräver en balans mellan genus, ekologi och ekonomi.

  Vilka av WWF:s krav politikerna skrev under på kan man se här.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.