Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Naturen ryker i Greklands jakt efter jobb

  Greklands regering har lagt fram ett förslag om att tillåta bebyggelse på naturskyddad skogsmark. Stora miljöorganisationer, bland annat WWF och Greenpeace, menar att förslaget både förstör naturen och hämmar utvecklingen.

  I sviterna av den ekonomiska krisen har människor i Grekland förlorat både jobb och framtidstro. För att öka den ekonomiska aktiviteten vill politikerna att turistnäringen ska expandera. Därför ska det vara tillåtet att bygga golfbanor och spaanläggningar på mark som är skyddad för sitt miljövärde.

  Dimitris Karavelas är ordförande för Världsnaturfonden (WWF) i Grekland. Han menar att förslaget är ett uttryck för dålig krishantering:

  – Den grekiska regeringen agerar i panik, och säljer ut allt som kan ge en kortsiktig ekonomisk vinst, säger han till worldwatch.org.

  Förslaget påverkar 15 % av landets yta, främst kustlandskap och öar. Karavelas uttrycker oro över att de ekologiska skadorna kommer att bli omfattande. Förslaget riskerar dessutom att på längre sikt vara förödande för turismen, eftersom resenärer besöker Grekland på grund av vackra landskap och ett friskt hav.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.