Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  New York förbjuder snabbmatsbehållare i skumplast

  Foto: Tomas Yuan via Flickr

  New York blir den hittills största staden i USA att banna restauranger från att använda snabbmatsbehållare i skumplast.

  Förbudet berör restauranger, kommunala skolkafeterior samt food trucks, skriver the Huffington Post. Stadens borgmästare Bill de Blasio uppgav i ett anförande förra veckan att det kommer innebära en reduktion av nästan 30 000 ton expanderat polystyrenavfall från New Yorks gator och vattendrag.

  ”Dessa produkter orsakar verkliga miljöskador och har ingenting att göra i New York”.

  Polystyren är den otrevliga typen av plast som i expanderat tillstånd återfinns i dessa skumplastbehållare. Det är väldigt svårt att bryta ned och helt omöjligt att återvinna. Dessutom finns forskarrapporter som tyder på att polystyren kan vara både hormonstörande och allmänt hälsofarligt.

  New York är inte först med att förbjuda de populära snabbmatskartongerna. Över 70 städer i hela landet har hunnit före – inklusive Washington, DC, Minneapolis, San Francisco, Oakland, Portland, Albany, och Seattle. Förbudet träder i kraft den 1 juni.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.