Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Nu rullar det första godståget från Kina in i London

  Framtidens transportmedel är varken båt eller flyg, i alla fall inte om man frågar Kina. I veckan anlände det första godståget från Kina i London efter en resa på över 12000 kilometer.
  Tåget, lastat med hushållsvaror, kläder och väskor, påbörjade sin resa i industristaden Yiwu den 1 januari och rullade in i östra London 18 dagar senare. Den nya rutten är den femtonde i raden av sitt slag som kopplar samman kinesiska och europeiska städer. Den uppdaterade silkesvägen är snabbare än fartyg och klimatsmartare än flygtransport.
  Samtidigt som det klimatmässigt sett är bra att saker rullar på räls måste vi självklart också tänka på vilken påverkan det vi transporterar har. Tåg är mer hållbart än flyg, men att transportera onödiga saker kommer alltid vara ohållbart.
  Ibland är det svårt att veta hur en klimatsmart konsumtion egentligen ser ut. Förutom att fråga sig hur mycket av det man konsumerar som verkligen behövs är det alltid på modet att satsa på kvalitet. Undviker vi engångsartiklar och slit och släng minskar vi vår miljöpåverkan och får ha nytta av våra saker längre. Och så slutligen: ta tåget!
   

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.