Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Ny forskning: mer mikroplast i haven än vi någonsin kunnat ana

  tuvalu, stilla havet Foto: YXO via Flickr

  Det finns mycket mer mikroplast i haven än vad vi tidigare förstått, visar ny forskning. Tidigare har man trott att den mesta plasten finns vid havsytan, men en ny studie visar att de högsta koncentrationerna mikroplast finns 200 till 300 meter ner.

  Nere i djupet är plastkoncentrationerna fyra gånger högre än vid ytan, vilket är samma koncentrationer plast som i Great Pacific Garbage Patch.

  Plast har nu hittats på allt från obebodda öar till vårt kranvatten, och vi vet fortfarande inte exakt hur det påverkar oss och ekosystemen vi lever i. Allt fler länder planerar förbud mot engångsplast, men i väntan på att de träder i kraft kan man själv exempelvis kolla på SMB:s fem bästa tips att minska sina utsläpp av mikroplaster.


  SMB sprider kunskap om plastfrågan. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla hemsidan och vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Swisha en slant till 123 270 12 33 för att stötta vårt arbete.

  >>Läs mer om vad vi vill göra här

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!