Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Ny kolumn: Björn Lindgren

  Idag skriver Björn Lindgren på Supermiljöbloggens kolumn. Temat är miljö och politik.

  Björn Lindgren valdes för några månader sedan till språkrör för Grön Ungdom – Miljöpartiets ungdomsförbund, och är därför en av de mest talangfulla unga politikerna i Miljöpartiet. Bland annat skriver han:

  Sedan till tron om att marknaden ska lösa allt. Det lustiga med detta är att de som talar sig varmast för marknaden – högern – är de som visar störst okunskap om hur en marknadsekonomi faktiskt fungerar. Marknaden är kortsiktig och vinstmaximerande, och tar ingen som helst hänsyn till hur vårt levnadssätt idag påverkar kommande generationer, människor i andra delar av världen eller ekosystemen. Om de fossila bränslena är billigare än de förnybara kommer de fossila att användas. Om man kortsiktigt kan få ut mer pengar av att fiska ut haven istället för att fiska hållbart kommer haven att fiskas ut. Det är detta kortsiktiga, egoistiska vinstintresse som är en av orsakerna till miljöproblemen – inte lösningen. Marknadsekonomin har många fördelar och kan vara en effektiv medhjälpare i den gröna omställningen, men det kräver en tuff miljöpolitik.

  Läs hela hans kolumn här.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.