Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Nya problem i Oskarshamn

  Kärnkraftsreaktorn Oscarshamn 1 har stött på nya problem. Det handlar om en högtrycksturbin som experterna inte har fått att fungera och nu måste bytas ut. Bytet innebär att reaktorn kommer återstartas tidigast i sommar skriver Östran

  Oscarshamn 1 har dragits med problem under en längre period, redan i november fick kärnkraftverket stoppas. Då trodde man att problemen skulle kunna lösas på ett par veckor, men så har tydligen inte blivit fallet. Istället har ständigt nya problem dykt upp, och nu handlar det alltså om att högtrycksturbinen i reaktorn har skadats i samband med ett annat försök till återstart och måste bytas ut.

  Oscarshamn är inte det enda svenska kärnkraftverket som dras med problem. I nuläget står Ringhals 2 helt stilla och har gjort det i över ett år, och strålsäkerhetsmyndigheten upptäckte nyligen säkerhetsbrister i samtliga svenska kärnkraftverk. Det nya planerade startdatumet för Oscarshamn 1 är den 17 juni.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.