Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Obama föreslår ny oljeskatt – vill investera i förnybart

  I budgeten som presenteras nästa vecka föreslår president Obama en ny oljeskatt, det meddelade Vita Huset igår.

  Genom att införa en oljeskatt på 10 dollar per fat vill Obamaadministrationen slå ett slag för miljövänliga investeringar i energi och infrastruktur, rapporterar CNN. Intäkterna skulle också puffa för innovation och fossiloberoende.

  Under en presskonferens på torsdagen påpekade Jeffrey Zients, Obamas ekonomiske rådgivare, att det amerikanska transportsystemet är alltför beroende av olja, och att systemet inte är redo att hantera utmaningarna från ett klimat i förändring.

  Vi måste hantera problem som har sjudit i flera decennier. Ingen tvistar om utmaningarna, men ingen vill prata om hur vi ska betala för det.

  Om den föreslagna skatten kommer att implementeras återstår att se. Enligt CNN är det dock osannolikt att den tar sig helskinnad genom den republikandominerade kongressen.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!