Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Obama säger att ny rutt för Dakota Access Pipeline undersöks

  Foto: Fibonacci Blue / Flickr

  Våldsamma bilder har spridits efter att poliser med militärutrustning satts in mot Sioux-folket som fredligt försökt blockera den omstridda oljeledningen Dakota Access Pipeline i Standing Rock. Nu lyfter Obama omdirigering av oljeledningen.

  Nyligen rapporterade Supermiljöbloggen om att över 100 poliser och militärfordon sattes in mot ursprungsfolket som försökt skydda sitt kulturarv och dricksvatten. Efter det har tusentals människor checkat in på Standing Rock i solidaritet med Sioux-folket och för att försvåra för polisen som använt sig av incheckningar för att identifiera aktivister.

  Nu svarar Obama att han tittar på frågan.

  Vi övervakar detta noggrant. Som en allmän regel är min syn att det finns sätt att tillgodose ursprungsfolkets heliga land. Just nu undersöker Army Corps* om det finns sätt att omdirigera rörledningen. Vi kommer att låta det spela ut under flera veckor till och se om det kan lösas med rätt gehör för de första amerikanernas traditioner.

  *US Army Corps of Engineers


  Donald Trump har kopplingar till bolaget som sköter Dakota Access Pipeline, Energy Transfer Partners. Han har mottagit mer än 100 000 dollar i kampanjbidrag från bolagets VD. Men kopplingen går även åt andra hållet – Trump själv har investerat mellan 500 000 och en miljon dollar i bolaget.

  Här kan du läsa mer om Dakota Access Pipeline och följa utvecklingen.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.