Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Oskarshamn ger upp sökandet efter borttappat radioaktivt material

  Kärnkraftverket i Oskarshamn ger upp sökandet efter det radioaktiva material som tappades bort i somras. Kärnkraftverkets slutsats är att ytterligare sökande är för riskabelt.

  Oskarshamns Kärnkraftverk
  Bild: Daniel Kihlgren

  Det radioaktiva ämnet ska enligt OKG som driver kärnkraftverket finnas kvar på området, men de vet inte i vilken container. Kritiken från strålsäkerhetsmyndigheten har varit skarp och kärnkraftverket har tvingats lämna in en utredning för att förklara vad som har gått fel, samt införa nya rutiner. Det numera permanent borttappade radioaktiva materialet är ett av många incidenter som inträffat på svenska kärnkraftverk på senare år. Allt ifrån trasiga nedkylningssystem till bränder i en reaktor. Problemen har också lett till stora kostnader för kärnkraftsoperatörerna, som förlorat miljarder på stoppen som följt på problemen. Igår gick också Greenpeace ut i en ny rapport där de granskat säkerheten och kräver ett stopp för samtliga svenska kärnkraftsreaktorer på grund av säkerhetsbristerna.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.