Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Över en miljard havsdjur döda i värmevågen

  Kanadensiska marinbiologer befarar att extremhettan i Nordamerika har dödat upp emot en miljard musslor, sjöstjärnor och andra marina djur. I praktiken har djuren ”tillagats” i det onormalt varma vattnet.

  Den extrema värmevågen över delar av Kanada och USA har skördat hundratals människoliv och startat flera stora bränder. Värmens effekter på djur- och naturliv blir nu allt tydligare.

  Längs västra Kanadas kuster har musslor och ostron i princip kokat, rapporterar The Guardian. Det är ett tydligt exempel på klimatkrisen påverkar utsatta ekosystem som inte är vana vid höga temperaturer.

  Det som oroar mig är att om vi börjar få värmeböljor som den här vart tionde år i stället för vart tusende, säger Brian Helmuth, professor i marinbiologi vid Northeastern University till SVT.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!