Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Politiker i slagsmål inför kärnkraftsomröstning

  Stort bråk bröt ut i Taiwans parlament under torsdagen, med slag, kastade vattenflaskor och igenbommade dörrar.

  I Taiwan är de politiska partierna ordentligt oense om vad som ska hända med landets kärnkraft. Bland annat BBC rapporterar idag om det bråk som bröt ut under torsdagskvällen i landets parlament. Man har även en filmsekvens från händelsen.

  Enligt the Wall Street Journal som också skriver om detta har Taiwan i dagsläget tre kärnkraftverk som alla börjar bli till åren och som kommer behövas tas ur drift mellan 2019 och 2025. Ett fjärde verk, som ligger nära huvudstaden Taipei och som enligt Al Jazeera varit under konstruktion sedan 1997, ska dock kunna starta om cirka två år.

  Men Taiwan har ofta jordbävningar, och många är oroliga för olyckor, något som den japanska Fukushimakatastrofen 2011 bidragit starkt till. Den senaste tiden har det också varit omfattande kärnkraftsprotester i Taiwan, exempelvis i mars (se bilden) då över 200 000 människor deltog.

  Bråket som nu bröt ut i parlamentet handlade om huruvida det ska till en folkomröstning som ska avgöra om det fjärde kärnkraftverket ska byggas klart och tas i drift eller inte. Oppositionen, i form av Demokratiska framstegspartiet, ska ha försökt hindra en votering i parlamentet om detta som det ledande Nationalistpartiet förväntas vinna.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.