Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Portugal: Rekordhög andel förnybart

  Under de första tre månaderna 2013 var 70 procent av Portugals el från förnybara energikällor, mer än någonsin tidigare. 

  Den största ökningen står vattenkraften för, upp 312 procent jämfört med samma tre månader förra året. Totalt stod den för 37 procent av den totala elkonsumtionen. Men också vindkraften ökar, med 60 procent jämfört med föregående år och står för 27 procent av den totala konsumtionen.

  Det är framför allt vädret som gjort att den förnybara energiproduktionen kommit igång ordentligt, särskilt vatten- och vindkraften.

  Att de förnybara energislagen står för en ökande del av energikonsumtionen kan vara glädjande för den knackiga portugisiska ekonomin, eftersom de kunde exportera det överskott som producerades under årets tre första månader. Överskottet motsvarade sex procent av den nationella elkonsumtionen och lär vara ett välkommet tillskott i ekonomin.

  Den totala elkonsumtionen minskar i Portugal. 2012 föll den med sex procent jämfört med 2011, vilket i huvudsak förklaras av den ekonomiska krisen. Under de första tre månaderna 2013 föll konsumtionen med 0,4 procent, korrigerat efter temperatur och antalet arbetsdagar.

  Portugisiska kraftnäten REN genom Business Green.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!