Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Preemraff blir regeringsfråga

  Regeringen tar över prövningen av Preemraffs utsläpp från Mark- och miljööverdomstolen, rapporterar DN

  Om utbyggnaden får grönt ljus blir raffinaderiet Sveriges största utsläppskälla av koldioxid. Efter en utdragen kamp i flera instanser meddelades i juni att tidigare beslut om anläggningen överklagas.

  Naturskyddsföreningen menar att regeringen har en betydligt bättre möjlighet än Mark- och miljööverdomstolen att göra en allsidig bedömning utifrån klimatlagen, som riktar sig just till regeringar:

  Vi anser att regeringen är bättre lämpad än domstolen att svara på frågan om vilka utsläpp som kan tillåtas fram till det att Sverige når nollutsläpp 2045. Det vore en stor besvikelse om regeringen, som är ansvarig enligt klimatlagen, skulle godkänna en fördubbling av utsläppen från en verksamhet som producerar fossila bränslen, säger Naturskyddsföreningens ordförande Johanna Sandahl.


  SMB sprider bevakar miljö och klimat. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla hemsidan och vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Swisha en slant till 123 270 12 33 för att stötta vårt arbete.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!