Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Reaktor i Oskarshamn stoppad igen

  Reaktor tre vid Oskarshamns kärnkraftverk stoppades igår natt. Orsaken är ännu inte klarlagd, men en skyddssignal i reaktorsystemet var vad som utlöste det automatiska stoppet.

  Oskarshamns Kärnkraftverk
  Bild: Daniel Kihlgren

  Personalen på Oskarshamn undersöker nu vad som var orsaken till det oväntade stoppet, och kärnkraftverket förväntas starta upp igen tidigast på lördag. Oskarshamns kärnkraftverk har de senaste åren dragits med en rad incidenter, bristande säkerhet och tekniska fel som gjort att kärnkraftverken fått stå stilla under perioder.

  Orsaken till problemen är dels att reaktorerna är gamla, men en bristfällig säkerhetskultur verkar också spela in. Så sent som förra året kritiserade strålsäkerhetssmyndigheten framför allt Ringhals, men även övriga svenska kärnkraftverk för att inte ta säkerhetsfrågorna på tillräckligt stort allvar.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.