Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Regeringen kritiseras för otydliga klimatmål

  ”We have what we in Sweden call en utredning” är knappast vad klimat- och miljöminister Åsa Romson (MP) tänkt sig som budskap i klimatförhandlingarna i Paris, det skriver Fores vd Mattias Goldmann i en debattartikel.

  Med tre månader kvar till de internationella klimatförhandlingarna i Paris ställer sig nu Mattias Goldmann, vd på tankesmedjan Fores, frågan vad Sveriges bidrag till processen egentligen kommer vara. I en debattartikel i tidningen ETC skriver han att det är ett problem att Sverige saknar ett mål till år 2030, och att det 2020-mål som finns är otydligt.

  Om regeringen inte i budgetpropositionen lägger fram ett klimatmål för 2030, kombinerat med ett förtydligande av vad som gäller för 2020, så kommer Sverige tomhänta till Paris. ”We have what we in Sweden call en utredning” är knappast vad Romson tänkt sig som budskap i klimatförhandlingarna.

  Mattias Goldmann skriver att budgetpropositionen, som väntas inom kort, är det främsta tecknet på vad regeringen faktiskt vill i klimatfrågan.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.