Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Riksrevisionen granskar Vattenfall

  Fokus ska ligga på det statliga energibolagets hållbarhetsmål.
  Riksrevisionen – en myndighet under riksdagen som har i uppdrag att granska vad statens pengar går till och hur effektivt de används – har inlett en granskning av Vattenfall.
  På Riksrevisionens hemsida förklaras att granskningen inleds med en förstudie och att det därefter beslutas hur man ska gå vidare. Om syftet skriver Riksrevisionen:

  Syftet med granskningen är att undersöka förutsättningarna för en framtida måluppfyllelse av Vattenfalls hållbarhetsmål. Är regeringens styrning och uppföljning av Vattenfalls hållbarhetsmål ändamålsenlig? Är Vattenfalls styrning och implementering av hållbarhetsmålen ändamålsenlig?

  Ett av Vattenfalls hållbarhetsmål, som beskrivs i bolagets senaste hållbarhetsredovisning (pdf) handlar om att minska koldioxidutsläppen till 65 miljoner ton per år till år 2020, att jämföras med de 88,3 miljoner ton som bolaget släppte ut under förra året. Utsläppsminskningarna ska dock ske främst ”genom avyttringar av hela eller delar av anläggningar”, något som innebär att utsläppen totalt sett inte minskar.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!