Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Riksrevisionen granskar Vattenfall

  Foto: Greenpeace

  Fokus ska ligga på det statliga energibolagets hållbarhetsmål.
  Riksrevisionen – en myndighet under riksdagen som har i uppdrag att granska vad statens pengar går till och hur effektivt de används – har inlett en granskning av Vattenfall.
  På Riksrevisionens hemsida förklaras att granskningen inleds med en förstudie och att det därefter beslutas hur man ska gå vidare. Om syftet skriver Riksrevisionen:

  Syftet med granskningen är att undersöka förutsättningarna för en framtida måluppfyllelse av Vattenfalls hållbarhetsmål. Är regeringens styrning och uppföljning av Vattenfalls hållbarhetsmål ändamålsenlig? Är Vattenfalls styrning och implementering av hållbarhetsmålen ändamålsenlig?

  Ett av Vattenfalls hållbarhetsmål, som beskrivs i bolagets senaste hållbarhetsredovisning (pdf) handlar om att minska koldioxidutsläppen till 65 miljoner ton per år till år 2020, att jämföras med de 88,3 miljoner ton som bolaget släppte ut under förra året. Utsläppsminskningarna ska dock ske främst ”genom avyttringar av hela eller delar av anläggningar”, något som innebär att utsläppen totalt sett inte minskar.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.