Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  RO fäller Kronfågel för vilseledande reklam

  Reklamombudsmannen
  Reklamombudsman Elisabeth Trotzig Fotograf: Bugge Woldner Foto: Bugge Woldner

  Privatperson anmälde företaget Kronfågel för påståendet ”Med kyckling grillar du för en bättre middag och ett bättre klimat” i en reklamkampanj. Nu har Kronfågel fällts av Reklamombudsmannen.

  I juni skrev SMB om hur Kronfågels miljöpåstående att grillning av kyckling är “bättre för miljön” skulle kunna anses vilseledande. SMB utredde påståendet efter att redaktionen fått en läsarfråga om reklamen verkligen var tillåten.

  Nu har ett annat av Kronfågels miljöpåståenden, ”Med kyckling grillar du för en bättre middag och ett bättre klimat” anmälts av en privatperson. Bakgrunden till anmälan var att personen ansåg att industriellt framställd kyckling och grillning orsakar koldioxidutsläpp och att påståendet därför var vilseledande.

  I sitt beslut skriver Reklamombudsmannens Elisabeth Trotzig att reklamen innehåller ett vilseledande miljöpåstående och att påståendet därmed strider mot Internationella Handelskammarens regler för reklam och marknadskommunikation.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.