Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Rockys skapare designar toalett inför Världstoalettdagen

  Martin Kellerman hjälper kampanj som uppmärksammar att 2 000 barn dör varje dag på grund av smutsigt vatten och brist på sanitet.

  Organisationen Wateraid har just nu kampanjen I love toa där de bett tio välkända svenskar att pimpa var sin toalett. Allmänheten kan gå in och rösta på sin favorit (eller buda på toaletterna), och för varje röst så skänker sponsorer tio kronor till Wateraids arbete.

  Syftet med kampanjen är enligt organisationen att dels öka kunskapen om sanitetskrisen i världen och dels samla in pengar för att fler människor ska kunna få möjlighet till just rent vatten och sanitet.

  En av toaletterna är designad av serietecknaren Martin Kellerman, som skriver:

  Den föreställer Rocky, så som han ser ut när han hittat en toalett där han kan få sitta ifred.

  Till varje bidrag finns också en anledning till varför frågan är så viktigt. Under Kellermans bidrag kan man läsa:

  Dina barn slipper dö av uttorkning till följd av diarré. (2 000 barn dör varje dag på grund av smutsigt vatten och brist på sanitet)

  Här kan du kolla in alla bidragen samt rösta på din favorit!

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.