Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Röster från Klimatriksdag 2014 i Almedalen

  Foto: Supermiljöbloggen

  På Klimatriksdag 2014 antogs sju motioner med förslag på klimatpolitik inför höstens val, och i Almedalen har vi fått en pratstund med några av författarna bakom motionerna.

  Em Pettersson är ansvarig på Greenpeace för kampanjen om Vattensfalls satsning på brunkol i Tyskland, se Em berätta mer om motionen här:

   
  I Almedalen har vi även träffat Mikael Malmaeus från Klimataktion i Uppsala som ligger bakom en motion om att införa Klimatberedningens förslag, se Mikael berätta mer om sin motion och om sin bok ”Tillväxt till varje pris” (2013):

   
  Slutligen har vi träffat Olivia Linander från kampanjen Fossil free som är en av författarna bakom motionen om AP-fondernas investeringar, hör Olivia berätta mer om motionen och problemen med ”fossilbubblan” här:

  Samtliga motioner som antogs på Klimatriksdagen i juni finns att läsa här och har överlämnats till representanter för riksdagspartier.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!