Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Shell ger upp – Skåne andas ut

  Det blir ingen mer provborrning efter naturgas i Skåne, åtminstone inte från företaget Shell. Shells nuvarande tillstånd att borra går ut i maj och man kommer inte att ansöka om nytt.

  Henry Carlsson, informatör på Shell Exploration & Production AB, kommenterar beslutet så här i Ystads Allehanda:

  Analyserna är nu klara och resultatet är detsamma från alla tre provborrningarna. Innehållet av naturgas är väldigt litet. Det finns ingen möjlighet att producera naturgas.

  Nätverket Heaven or sHell har under flera år arbetat för att stoppa gasborrningen i Skåne. Carl Piper, ordförande i nätverket är idag glad:

  Vi är oerhört glada över att Shell tagit sitt förnuft till fånga, men samtidigt tycker vi inte att kampen är slut.

  Piper varnar för att andra företag kan följa i Shells fotspår. Han vill se en ändring av minerallagen så att kommunerna får vetorätt mot företag som vill borra. Läs mer om bakgrunden till Shells beslut att dra sig ur på Shells hemsida.

  Foto: Heaven or sHell.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!