Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Slarv på kärnkraftverk i Oskarshamn

  Kärnkraftverket OKG har tappat bort en bit radioaktivt material och slarvat med rapporteringen.

  Det är kärnkraftverket OKG i Oskarshamn som i ett pressmeddelande erkänner att de tappat bort en bit radioaktivt material. Eftersom det inte bokförts korrekt, vet de inte var det för tillfället är nånstans. OKG menar dock att materialet säkerligen är kvar på deras område, men att de bara inte vet exakt var. Materialet är cirka tre decimeter stort och bedöms inte vara jättefarligt: det klassas som lågaktivt. Det tros ligga i någon av containrarna på området.

  Det är inte första gången det rapporteras om bristande säkerhet på svenska kärnkraftverk. Förra året glömdes en dammsugare på Ringhals, vilket kostade ungefär 1,8 miljarder kronor. Kärnkraftverken har också fått kritik för att ha allmänt dålig koll på säkerheten.

  Via Nyheterna.net

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.