Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  SMB:s redaktör Beatrice Rindevall nominerad till ordförande i Naturskyddsföreningen

  Beatrice Rindevall tar nu adjö i en avskedskrönika. Foto: Naturskyddsföreningen

  Supermiljöbloggens mångåriga skribent och redaktör Beatrice Rindevall föreslås bli ordförande för Sveriges största miljöorganisation Naturskyddsföreningen.

  – Jag har alltid jobbat med miljö- och klimatfrågorna, men aldrig med den kraft som blir möjlig nu, säger hon till SMB.

  Naturskyddsföreningens valberedning presenterar nu sin kandidat inför årsmötet i Västerås den 17-18 juni, då Johanna Sandahl avgår efter nio år som ordförande i riksstyrelsen.

  Organisationen med cirka 230 000 medlemmar är även landets i särklass äldsta inom miljöområdet, grundad 1909 och med självaste Selma Lagerlöf som tidig medlem.

  Naturskyddsföreningen har genom decennierna skaffat sig en stark position i både debatten och som påtryckare i politiken. Beatrice Rindevall vill fortsätta i den traditionen, och utveckla den. Och hon vill förändra samhällsdebatten som den förs idag. Miljö och inte minst klimat är starkt polariserade ämnen och etiketteras som höger eller vänster på många håll.

  ”Klimat och miljö är inga höger- eller vänsterfrågor”

  – Fast det är inga höger- eller vänsterfrågor. Jag vill motverka den utvecklingen och hoppas bidra till att skapa det breda engagemang som inte finns idag. Klimat och miljö är heller inte en medelklassfråga, eller en fråga bara för näringslivet, de berör alla i samhället.

  Beatrice Rindevall har arbetat tidigare inom Naturskyddsföreningen, både som journalist på Sveriges Natur, men även ideellt som ledare för föreningens klimatgrupp i Göteborg och som ledamot i länsavdelningens styrelse i Bohuslän.

  Till Supermiljöbloggen anslöt hon kring 2012 och har utvecklat SMB till en fri och oberoende nyhetsförmedlare och opinionsbildare inom miljö och klimat.

  – SMB har under åren varit en röst som satte miljöfrågorna på agendan när andra medier inte gjorde det. Det finns idag fler sådana röster och medierna har fått ökad kunskap. SMB:s roll ligger idag mer inom opinionsbildning och initierad granskning.

  Under de senaste åren har Rindevall arbetat för Baltic Waters 2030 för att påverka och förändra den skadliga fiskeripolitiken, och med fokus på den alarmerande situationen för sill- och strömmingbestånden i Östersjön.

  Beatrice Rindevall är 35 år och bosatt i Solna med sin familj.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.