Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Starbucks och Nike satsar på 100% förnybar el

  Foto: Peter Rimar

  Flera företagsjättar meddelade i veckan att de helt övergår till användning av förnybar el. 

  Med anledning av New York Climate Week har nio välkända företag tillkännagivit att all deras elkonsumtion framöver endast ska bestå av förnybart, skriver BusinessGreen. I och med det går Nike, Starbucks, Walmart m.fl med i kampanjen RE100, som jobbar världsomspännande för att få företag att satsa på hållbara energislag.

  Beslutet förväntas ge ytterligare medvind till den hållbara energimarknaden. Allt fler större företag som Ikea, Unilever och Marks & Spencer har valt att gå med i RE100, vilket även matchar väl med divesteringstrenden som råder runt om världen just nu.

  Mark Kenber, VD för NGO the Climate Group, säger till the Guardian att företag som investerar i koldioxidsnåla lösningar spelar en viktig roll i höst:

  Idag signalerar dessa företag högt och tydligt till COP21-förhandlarna att framåtsträvande företag backar förnybar energi och vill se en stark klimatöverenskommelse i Paris.”

  Hur snabbt företagen ska göra denna omställning varierar dock. Till exempel ska Goldman Sachs vara förnyelsebara redan om fem år, medan Nike satsar på att uppnå målet till 2025.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.