Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Stockholms stad uppmanas att avyttra innehav i fossilbolag

  Foto: Nancie Battaglia / 350.org

  Right Livelihood Award-pristagaren, den amerikanske miljöaktivisten och författaren Bill McKibben, talar i dag i Stockholm.
  Bill McKibben, en av årets Right Livelihood Award-pristagare, skriver i en debattartikel i Svenska Dagbladet att allt fler företag och institutioner nu avyttrar sina innehav i fossilbränslebolag, detta då det inte är vare sig ”moraliskt acceptabelt eller ekonomiskt klokt att placera sina pengar i olja, kol och fossilgas”.
  I dagarna är Bill McKibben, grundare av klimatnätverket 350.org, på besök i Sverige för att ta emot priset, ofta kallat det Alternativa Nobelpriset. Med anledning av besöket i Stockholm skickar han, tillsammans med Aile Javo, ordförande i Samerådet och Olivia Linander, svensk samordnare för 350.org och Fossil Free-kampanjen, en hälsning till just Stockholms stad:

  Vi uppmuntrar de som fortfarande har investeringar inom fossila bränslen – till exempel Stockholms stad – att gå med i det som ärkebiskop Desmond Tutu kallar ”the human rights challenge of our time.” Tutu vet att divestering är ett kraftfullt verktyg, på grund av dess nyckelroll i att befria hans Sydafrika från apartheid för en generation sedan. Men nu hotas Afrika av krafter bortom dess kontroll: fruktansvärd svält och öknar sprider ut sig när den globala uppvärmningen utlöser svår torka.

  I eftermiddag håller Bill McKibben ett tal på Sergels Torg i Stockholm. Mer information här. Han deltar även i ett samtal på Kulturhuset. Mer information här.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.