Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter Positiva nyheter

  Studie visar: övergång till förnybar energi lönar sig på sex år

  En studie från Stanford University visar att 145 länder kan övergå till förnybar energi inom sex år. Det är en omställning som skulle skapa 28 miljoner fler jobb globalt i jämförelse med nuvarande energilösning.

  Studien pekar på kostnadseffektiviteten i en övergång till förnybar energi, trots bekymmer och utmaningar. Övergången till vind, vatten, solenergi och energilagring skulle betala tillbaka investeringskostnaden inom sex år.

  Främst handlar det inte om en teknisk utmaning, utan studien visar att vi redan har tillgång till 95 procent av de nödvändiga teknologierna. En annan viktig poäng i studien är att jobb kommer att kunna skapas. Forskarna visar på att trots att jobb kommer att försvinna inom gruv- och fossilbränslesektorerna, kommer det med de nya jobben inom förnybar energi totalt bli fler jobb än i dag.

  Således, studien visar möjligheten till en fullständig övergång till förnybar energi, både tekniskt och ekonomiskt. Största hindret? Att hitta politiskt stöd för denna snabba omställning.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.