Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Svenska Bioenergiföreningen vill se nytt förnybartmål till år 2020

  Ställer sig frågande till varför regeringen vill ha en kontrollstation 2015 för att se över hur det går med 2020-målet, när målet nåddes redan 2012.
  Som Supermiljöbloggen rapporterade om innan jul nådde Sverige upp i 51 procent förnybar energi under år 2012. Det politiska målet Sverige jobbar efter är 50 procent förnybart till år 2020, så arbetet har gått snabbare än tänkt.
  Energiminister Anna-Karin Hatt (C) har dock gjort klart, bland annat i en intervju med tidningen ETC i december 2012, att nästa steg för regeringen är den kontrollstation som är inplanerad till 2015.
  − Kontrollstationen ska inte omfatta politikens grundläggande inriktning, men
  kan komma att leda till justeringar av styrmedel och instrument för att vi ska
  nå de mål vi satt upp, berättade Hatt för ETC.
  Men eftersom målet redan är nått menar man från Svenska Bioenergiföreningens sida att målet rimligen borde höjas. Kjell Andersson från Svebio skriver i ett inlägg på föreningens bioenergiblogg:

  Det ska genomföras en så kallad kontrollstation 2015, för att utvärdera hur Sverige uppnår målen. Den kontrollstationen känns överspelad, eftersom vi redan överskridit målen, både för förnybart totalt, och för förnybart i transportsektorn. Regeringen och riksdagen måste rimligen höja målen för 2020 – till minst 60 procent totalt och 20 procent i transportsektorn. Sannolikt skulle vi till och med kunna klara ännu högre nivåer, även om det nu bara är sex år kvar till 2020.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!