Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Svenska kärnkraftverks säkerhet ifrågasätts

  Nu skärps direktiven mot alla svenska kärnkraftverk. Strålsäkerhetsmyndighet har gett körförbud för samtliga fyra reaktorer i Ringhals och ställer nya krav på både Oskarshamn och Forsmark.

  Vattenfalls kärnkraft Ringhals står för en fjärdedel av elproduktionen från de svenska kärnkraftverken – eller nåja, stod för. Just nu står nämligen alla Ringhals reaktorer stilla och får inte startas fören Stålsäkerhetsmyndigheten ger tillåtelse.

  Anledningen till beslutet om körförbud är att man misstänker brister i kontrollen av säkerhetssystemen och säkerhetsfunktionen sedan man hittat gamla svetsrester i sprinklersystemet till reaktorinneslutningen i flera av reaktorerna.

  I Tyskland har man valt att slopa all kärnkraft, som dessutom blir dyrare och dyrare. Svensk kärnkraft har tidigare fått kritik, bland annat för sin säkerhet, och det är heller ingen populär energiform.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.