Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Svenska väljare inför EU-valet: klimatet viktigast

  SVT rapporterar idag, onsdag, att svenska invånare till skillnad från väljare i andra EU-länder har klimat som viktigaste fråga inför EU-valet.

  Europaparlamentets Eurobarometer är en opinionsundersökning som mäter väljarnas inställning till det kommande EU-valet i juni. Nu har Eurobarometern tillfrågat EU:s invånare om vilka frågor de anser vara viktigast inför valkampanjen.

  Enligt SVT har svarande fått uppge vilken fråga de anser vara viktigast. Utöver detta har de som svarat även kunnat lägga till ytterligare tre viktiga frågor.

  Vilka frågor bör dominera inför EU-valet 2024? var en av frågorna som ställdes till européerna. För samtliga medlemsländer utom Sverige dominerade ”Kampen mot fattigdom och socialt utanförskap”. Men för svenska väljare toppar klimatfrågan listan. Detta enligt faktabladet för Sverige i undersökningen.

  Källa: Eurobarometer

  Läs hela undersökningen från Eurobarometer här.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.