Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Svenskarnas tillit till EU i hållbarhetsfrågor vacklar inför valet

  I takt med att EU-valet närmar sig den 9 juni, visar en ny undersökning att bara 36 procent av svenska folket känner att EU agerar tillräckligt inom hållbar utveckling. Här finns en möjlighet för partierna att tydligare kommunicera hur de avser att förbättra EU:s hållbarhetsarbete.

  SB Insight, en insiktsbyrå specialiserad på företags hållbarhetsarbete, har genomfört en undersökning som visar svenskarnas syn på EU:s hållbarhetsarbete.

  Endast en tredjedel av de tillfrågade tycker att EU uppfyller förväntningarna i dessa frågor. Detta speglar det låga förtroendet som svenskarna även har för både regerings och oppositionens hållbarhetspolitik, där endast 29 procent respektive 25 procent anser att de tar tillräckligt ansvar.

  Undersökningen pekar också på möjligheter för politiska partier. De kan stärka sina hållbarhetsagendor och tydligare visa hur de tänker påverka EU:s politik. Detta kan öka väljarnas engagemang. Svenskarnas missnöje med både nationella och europeiska politikers hållbarhetsagendor kräver åtgärder inför valet.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.