Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng

  Under veckan meddelade Avfall Sverige att de mottagit ett uppdrag av UNDP, FN:s utvecklingsprogram. Avfall Sverige ska, med stöd av bland andra Gästrike återvinnare och Göteborg Kretslopp och vatten, ta fram förslag och utbildnings- och presentationsmaterial för pilotstäderna San José i Costa Rica, Kigali i Rwanda och Tiajin i Kina.

  Svenskt Avfall har arbetat långsiktigt med teknik, infrastruktur och organisation och haft ambitionen att skapa en hållbar avfallshantering med noll avfall. Det har lett till att FN valt ut Sverige för att med den kunskapen kunna realisera en process som resulterar i noll avfall även i pilotstäderna. Med Sverige som exempel ska pilotstäderna förbättra sin resurshantering också för att bidra till att uppnå dem globala hållbarhetsmålen och Agenda 2030. Med i projektet är även VafabMiljö, Vakin och miljödepartementet.

  Cirka nittio procent av allt avfall i låginkomstländer hamnar på deponier och illegala tippar. Något som skapar ett gapande hål i ekonomin och leder till nedskräpning och utsläpp av växthusgaser. Detta ser Avfall Sverige fram emot att vara med och förändra. 

  Vi är stolta över att ha blivit tillfrågade av UNDP och med deras hjälp visa på hur en sund avfallshantering bidrar till en minskad klimatpåverkan, hållbarhet och förbättrad livskvalitetet för många människor. Avfall Sverige har en unik plattform och kan genom samarbete med medlemmarna medverka till utveckling och innovation. Många kommuner har dessutom erfarenhet av samarbeten runt om i världen. Vi hoppas att även svenska politiker nu kommer att inse de möjligheter som finns i att skapa stora sociala och miljömässiga fördelar globalt. Miljöteknikexport kräver samverkan, säger Avfall Sveriges vd Tony Clark i ett pressmedelande.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!