Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng

  Sveriges television genomförde nyligen en publikundersökning, där nästan 4300 tittare deltog, och har nu presenterat resultatet. Två slutsatser är att kriget och klimatkrisen oroar mest och att en majoritet av de svarande har en dyster syn på framtiden. 

  I undersökningen som SVT genomförde fick deltagarna bland annat svara på om det som hänt i Sverige och världen den senaste tiden har påverkat deras mående. 

  Bland slutserna presenteras att kriget i Ukraina och klimatkrisen är två av de största orosämnena för tittarna. Dessa två ämnen har påverkat de svarandes mentala mående och framtidssyn mer negativt än dödsskjutningar och den instabila ekonomin. 

  Av de som uppger att de är oroliga för klimatkrisen säger nio av tio att de har ändrat sitt sätt att leva som en konsekvens av sin klimatoro. Mer än hälften uppger att de känner hopplöshet kopplat till klimatet. 

  ”Det känns som om jorden har fått obotlig cancer”, säger Mats Sanguin, en av de som svarade på SVT:s enkät.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.