Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Syrien ansluter sig till Parisavtalet – lämnar USA isolerat

  Foto: Unclimaitechange

  Syrien kommer att ansluta sig till Parisavtalet, vilket betyder att USA står ensamt utanför om de förverkligar sitt hot om att lämna det.

  Syriens beslut är oväntat i och med det brutala inbördeskrig som pågår i landet och är huvudsakligen en symbolisk gest. Tillsammans med Nicaragua och USA har landet tidigare stått utanför klimatavtalet, men då även Nicaragua anslöt sig till avtalet i september i år lämnas USA ensamt kvar. Nicaraguas initiala motvilja mot Parisavtalet grundade sig i att de ansåg att det inte var tillräckligt ambitiöst.
  USA:s förre president hann ratificera Parisavtalet innan hans mandatperiod tog slut i januari 2017, men den nuvarande presidenten Donald Trump har startat processen för att dra sig ur. Detta tar dock flera år och USA kommer därför vara kvar tills 4e november 2020 – vilket är en dag efter USA:s nästa presidentval. Under tiden håller vi tummarna för att de inte väljer om den orange galningen.
  USA släpper ut näst mest växthusgaser efter Kina och är världens största ekonomi. Landet står nu isolerat i sin vetenskapsfientliga syn på klimatarbete – lite pinigt kan man tycka.
  Klimatmötet i Bonn, COP23, pågår just nu för fullt och världens länder ska bland annat bestämma vilka regler som ska gälla när Parisavtalet implementeras.
  Supermiljöbloggen har sökt Donald Trump för en kommentar men har ännu inte fått något svar. Fortsättning följer!

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.