Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng

  Det är lätt att gå direkt på återvinning långt ner i avfallshierarkin. Men det är mer hållbart att föra material högre upp i avfallstrappan. Vid den årliga Återvinningsgalan, arrangerad av tidningen Recycling, branschorganisationen Avfall Sverige och branschorganistaionen för återvinningsbolag Återvinningsindustrierna, uppmärksammas förlängd livslängd genom ett särskilt pris.

  Årets Återanvändare går till en person, organisation eller företag som verkat för och aktivt arbetat med att föra material högre upp i avfallstrappan, till exempel genom att använda material på ett sådant sätt att en produkts livslängd förlängs och materialåtervinning därmed skjuts på framtiden.

  Källa: Återvinningsgalan

  I kategorin årets återanvändare är tre finalister nominerade: Science Park Borås har varit den samlande kraften i att ta fram kläder till Way Out West-festivalen som till 100 procent bestått av återbrukade second hand-kläder.

  Panter har med hjälp av ett digitalt retursystem möjliggjort att använda flergångsserviser för event och för takeaway istället för engångsprodukter.

  Remade in Sweden är ett företag som är specialiserade mot återbruk av IT-utrustning. Ambitionen är att återbruka och reparera och om det inte går tar man vara på så mycket komponenter som möjligt för användning som reservdelar.

  Återvinningsgalan går av stapeln torsdagen den 30 november i Stockholm. Då får vi reda på vilken aktör som står som vinnare i kategorin Årets Återanvändare – men miljön är redan vinnare genom de förändringar de tre finalisterna genomfört.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.