Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Dumheter Nyheter

  Trots klimatkris – drygt 1 miljon valde flyget i december

  flyg, plan Foto: Pixabay

  Flygresor har pekats ut som en av våra största klimatbovar – trots det väljer oroväckande många svenskar att flyga. Flygandet upp till Luleå med hela 223 procent och bokningarna till varmare länder steg oroväckande mycket i slutet av hösten.

  Flygets klimatpåverkan är oroväckande hög, i Sverige är exempelvis utsläppen från flyget lika stora som från personbilstrafiken. Trots detta flyger svenskar nu dubbelt så mycket som på 1990-talet och 2021 var tyvärr inte en undantag. Statistik för hösten 2021 visade en kraftig ökning av resebokningar till framförallt Medelhavet. En del bokningar gäller för nästa år och är då till destinationer ännu längre bort som Thailand, Karibien och Miami.

  Enligt statistik från Swedavia valde 2021 drygt en miljoner personer att flyga från deras flygplatser i december. Även inrikesflyget ökar. Ungefär hälften av de totalt dryga miljonen passagerarna i december flög inrikes. I Luleå ökade antalet passagerare med hela 223 procent i december 2021 jämfört med samma period förra året.

  Att vi befinner oss i en klimatkris verkar därmed inte ha någon nämnvärd påverkan på människors benägenhet att flyga. 

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!