Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Trumps sista farväl: 20 upphävda miljölagar

  Med en republikansk president här från 2025 finns risk för kraftiga ökningar av de amerikanska koldioxidutsläppen. Foto: Pixabay

  Idag svärs demokraten Joe Biden in som USA:s 46:e president och Kamala Harris som landets första kvinnliga vice president. Det är ett välkommet maktskifte för miljön och mänskligheten. Sen valförlusten i november har Trump passat på att försvaga ytterligare tjugo miljölagar.

  De senaste fyra åren har varit tunga för alla som bryr sig det minsta om miljön. Med Trump som USA:s president har vi fått bevittna vetenskapsförakt, klimatförnekelse och en allt svagare miljölagstiftning i ett av världens mäktigaste länder. 

  Även under sina sista dagar vid makten har Trump-administrationen hunnit driva igenom en uppsjö av försvagande miljölagstiftningar. Flera av de nya reglerna kommer att hjälpa industrier som sysslar med fossila bränslen, skogsavverkning och gruvdrift. De nya ändringarna innebär också att naturskyddsområden i Kalifornien och Utah försvinner, och att lägre standarder för utrustning som amerikanerna använder för att värma upp sina hem införs. 

  Det vi ser just nu är en sista desperat ansträngning från Trump-administrationen att röra till det för den inkommande Biden-administrationen, säger Jenny Rowland-Shea, en politisk analytiker vid the Center for American Progress, till the Washington Post.

  Trots det minst sagt förargliga farvälet från Trumps sida avslutar vi här en period och kan börja på en ny. Det blir förhoppningsvis en era som är mer ekologiskt hållbar och socialt rättvis. 

  Läs den här artikeln av Supermiljöbloggen om du vill veta mer om vad Joe Biden kan göra för klimatet.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!