Nu är det slut med klimatbelastande schnitzel och resurskrävande currywurst. Tysklands miljöminister har nu bestämt att hennes departement endast kommer servera vegetarisk mat.
Barbara Hendricks, minister vid det tyska miljödepartementet, deklarerade förra veckan att kött inte längre kommer serveras vid departementets officiella bjudningar. Hendricks förklarar för Huffington Post att hennes departement måste agera förebild i hållbarhetsfrågor.
Vi vill statuera ett tydligt exempel på klimatbevarande, eftersom vegetarisk mat är mer klimatvänligt än kött och fisk. [reds.övers.]
Utöver en vegetarisk hållning så innebär miljödepartementets nya matpolicy även ett stort fokus på ekologiska och närproducerade råvaror.
Animalier är en välkänd miljöbov, och ger många negativa effekter på miljö och klimat. Globalt står köttkonsumtionen för nästan lika stora utsläpp av växthusgaser som privatbilismen. Här, här och här har Supermiljöbloggen skrivit mer om ämnet.

SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till